Barbie ruha díszítése: top

kék pöttyös top barack szalaggal a derekánAz egyik kedvencem a munkafolyamatok közül vagyis a barbie ruha készítés során, ez! Amikor elkészültünk a ruhával, felsővel, szoknyával és egy kicsit a magunk ízlésére lehet formálni. Variálni a díszítéssel egy kicsit hozzátenni ebből abból, hogy tökéletes legyen számunkra.Elsőként a shopban kapható topra esett a választásom, melyet nagyon sokféleképpen lehet használni önmagában is jó nadrág vagy szoknya mellé illetve, különböző fazonú szoknyák tetejére varrva is jól használhatjuk, ruhakészítésre.

Ha feliratkoztál a hírlevelemre  és az ajándékba kapott  szűk szoknyát a szabásminta és varrásleírás alapján remélhetőleg el is készítetted, akkor ezzel is kombinálhatod. Ha még nem vagy hírlevélolvasó itt most feliratkozhatsz.

Ez a ruha a toppal és az említett szűk szoknya összevarrásával készült  szerintem nagyon csinos,  díszítheted a cikkben leírtak alapján illetve, azt is felhasználhatod, amit a hírlevélben kaptál!

Ehhez a díszítéshez organza szalagot használtam kétszer olyan hosszút kell levágni mint a top felső kerülete (30 cm) és kézzel végigöltögetve összeráncolni, eligazgatni a ráncokat, ezután a top belső felére rágombostűzni és felvarrni, lehet géppel vagy kézzel is.

szuk szoknya toppalNézd meg milyen ötleteket mutatok be és válaszd ki melyiket csinálod meg, mindig ott lesznek a képnél a konkrét hozzávalók!

Elsőként nézzük azt a variációt mikor a top alján vagyis a derékrészen van egy kis fodor körben. A topot készítsük el a szabásminta és varrásleírás alapján, az alján a felhajtást nem kell megcsinálni, oda fogjuk varrni a fodros részt.

Anyagszükséglat:  24 cm x 3,5 cm lehet az azonos színű, mintájú de választhatunk eltérő, de színben harmonizáló  anyagot is.

barbie ruha top pöttyös alul fodorral

Az anyag egyik felét szegjük be szimplán vagy duplán ahogy jobban teszik, a másik szélét a legnagyobb öltésmérettel varrjuk végig, majd a felső szálat megfogva ráncoljuk össze az anyagot kellő hosszúságúra. Akkorára amekkora a top derékrésze  ezután gombostűzzük rá majd varrjuk is fel.

kék  fehér pöttyös fodorral kék fehér pöttyös barbie  top alul fodor 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Variálhatjuk a pántokat  így is több különböző darabot kapunk.

Szélesebb pánthoz szükség lesz 2 db 9 cm x 3,5 cm széles anyagra, amiket színt színnel szemben fordítva varrjunk össze, majd fordítsuk ki.pöttyös pántok barbie ruhához

A két széles pántot varrjuk fel a top szélére:pántos fodros top

Ezt a pántot még tovább díszíthetjük fodorral a saját anyagából is vagy szalaggal:

A szalagból ismét dupla hosszúságú kell, kézzel öltsük végig kb. 0,5 centis öltésekkel, ráncoljuk össze és varrjuk a pánt belső felére, itt én kézzel varrtam fel, hogy ne látszódjon  elölről a varrás.

kek pottyos top fodros panttal

Ha keskenyebb pántot varrunk rá (2,5 cm x 9 cm) megint más változatot kapunk, ezt is lehet a szélére varrni a váll vonalában, vagy ha a közepére varrjuk elöl megint más fazon lesz. A pántot ebben az esetben ne szít színnel szemben varrjuk össze mert ahhoz keskeny, hogy ki lehessen fordítani. Az anyagot színével lefelé tegyük az asztalra széleit hajtsuk be a közepéhez és hajtsuk félbe így varrjuk végig miliméteresen és ezt varrjuk rá a felsőrészre.

kek pottyos barbie top vekony panttal

kék pöttyös top vékony pánt középen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a keskeny pántot ha elöl középen rögzítjük és megcsavarjuk ezt kapjuk:

kék pöttyös top vékony csavart pánttal

Szalaggal is díszíthetünk lehet felül a mellrészen vagy alul a derékrészen, mindkét helyre varrhatjuk vagy ragaszthatjuk is tehetünk rá pluszban a szalaggal megegyező színű apró rózsát így is nagyon csinos lett:

kék pöttyös top barack szalaggal

kék pöttyös top barack szalaggal rózsával

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szatén szalagot használtam, méretek felül: 15 cm, derékrészen: 12 cm. A rózsák masnik készítését külön bejegyzésben be fogom mutatni.

kék pöttyös top barack szalaggal a derekán

Tehetünk rá apró gombot, textillel bevont gombot, gyöngyöt flittert, ami tetszik és van otthon!

kék pöttyös top textilgombbal

kék pöttyös top kék masnival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melyiket próbálod ki? Ha tetszett tedd ki a pinterest oldaladra, vagy lájkolj a facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .