Barbie fotel

Ismét újrahasznosításból készült bútor a barbie babáknak, mégpedig egy nagyon kényelmes, bekuckózós, tévénézős, puha fotel. Annyira megtetszett a Barbieknak, hogy rögtön rendeltek is belőle több darabot! 🙂

Ehhez a fotelhez egy gömb alakú milka karácsonyi kiadású desszertjének csomagolását használtuk fel, ennek kerülete 39 cm. Ha van valami nagyobb méretű felesleges krémes tégely otthon az is megfelelő lehet.

Először úgy gondoltam, hogy a tetejét, az arany színű részt, fogom a fotel talpának használni, mert nyagyon szépen néz ki, de az annyira merev anyag, hogy nem tudtam belevágni, így meg nem lett volna stabil a fotel ülő része csak ragasztással. A tetejére végül nem lett szükség, azt eltettük hátha később jól jön még. 🙂

A tetejétől kb az egy harmadánál levágjuk, a nagyobb rész lesz az ülőfelület. A lila fóliát le lehet venni róla, felesleges.

Barbie Fotel készítése 1.3

Így fog kinézni ha rá lesz ragasztva a végén, de előtte még bélelni kell és bevonni valami szép anyaggal.

Barbie Fotel készítése 1

Ezután az ülőrészt ki kell bélelni vattával, vatelinnel vagy tömőanyaggal, ami jólesik illetve van otthon. Arra figyeljünk, hogy a szélekre körben is tegyünk tömőanyagot, hogy minél ducibb legyen majd a fotel. Ragasztópisztollyal pár helyen rögzítsük a tömőanyagot.

Barbie Fotel készítése 4

Ha megvagyunk jöhet rá a kárpit! Kb. 40 x 40 centis anyag ezzel kényelmesen be lehet borítani.

Barbie Fotel készítése 4

Elsőként a közepét illesszük be és rögzítsük is egy kis ragasztóval az anyagot a fotel aljához, hogy meglegyen az öblössége, azután kezdjük el a háta felé igazgatni és rögzíteni.

Barbie Fotel készítése 6

Hátulról.

Barbie Fotel készítése 7

Ha kész a borítás akkor próbáljuk rá az alsó részre, a talpára kicsit döntve és ragasszuk is oda.

Barbie Fotel készítése 8

Oldalról:

Barbie Fotel készítése 9

És már ki is lehet próbálni.

Barbie fotel kész virágos 1

Még 2 verzióban készült.

Barbie fotel kész virágos 1
Barbie fotel kész 3
Barbie fotel kész mindhárom
barbie fotel

Remélem elkészítitek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .