Barbie ágy készítése

barbie-agy-kesz-agynemuvelA kis szekrényke mellé elkészült végre Barbie ágya is kicsit szélesebb, mint a bolti ágyak! De legalább ha pizsamapartit tart a csajokkal akkor más is elfér! 🙂

Egyszerű és nagyszerű, semmi csicsázás, persze Ti olyanra formálhatjátok, díszíthetitek amilyenre szeretnétek, de én a minimálra szavazok! 😉

Nézzük csak mi kell hozzá:

  • Kartonpapír vagy papundekli
  • csomagolópapír, amivel kívülről bevonjuk az ágyat (egyszínűt választottam de csak azért, hogy szebbnél szebb mintás ágyneműt tudjak bele készíteni )
  • papírragasztó, ragasztópisztoly
  • vonalzó
  • ceruza vagy jelölőfilc
  • sniccer, olló
  • vékony szivacs (0,5 cm vastag volt az enyém)
  • egy kb. 40 cm x 25 cm-es anyag a szivacsot bevonni (nálam fehér pamutvászon)barbie-agy-keszites

Az ágy aljának mérete 31 cm(hosszúság)  x 19 cm (szélesség)  x 3,5 cm (magasság) Ezek a méretek csak irányadóak ettől el lehet térni a szélességet és a magasságot illetően, a hosszúságnál ennél kisebbet nem érdemes csinálni mert lelóg róla a baba lába.

sima-doboz barbie ágyhoz

Nekem pont volt egy ekkora kiürült dobozom, így ennek a ragasztásával és hajtogatásával nem  kellett foglalkoznom. Jó lehet rá egy kiürült bonbonos doboz vagy kettő (pl.: milkás ) egymás mellé ragasztva a hossza miatt + egy a ágy fejrészéhez ami egyben a lába is lesz azon az oldalon.

doboz BARBIE ÁGYHOZ

Ha megvan a méretes dobozunk akkor vonjuk be a csomagolópapírral.

Készítsük el a lábakat a kartonból és csomagoljuk be, azokat is.

A 2 db láb mérete: 2,5 cm x 2,5 cm x 2,5 cm. Ehhez szükség lesz egy 11,5 cm hosszú 2,5 cm széles kartonra amit 2,5 centinként jelöljünk be és vonalzó segítségével hajtogassunk be, így a végére marad 1,5 cm ezzel fogjuk odaragasztani.

Ezek után jön az ágy fejrésze, ami nálam egy 19 cm x 20 cm nagyságú 2 cm magasságú dobozka  ezt én így készítettem el: megrajzoltam a 19 x 20 cm-t és minden oldalára plusz 2 + 1,5 cm-t jelöltem be. A 2 cm a magassága (vastagsága) a 1,5 cm pedig a segédoldal amivel össze fogjuk tudni ragasztani.barbie-agy-keszites-1-rajzAz oldalakat vonalzó segítségével hajtogassuk be a 2 és 1,5 centiknél. Ha megvagyunk ezt kellene kapnunk:barbie-agy-keszites-2Ragasszuk össze a széleket és vágjunk ki még egy 21 cm x 19 cm -es négyzetet azt ragasszuk a tetejére ragasztópisztollyal, így el is készült a fejtámla váza, ezt is csomagoljuk be és jelöljük be az  ágy alját, hogy hová kell ragasztani.

barbie-agy-keszites-6Ragasszuk fel a lábakat az egyik rövidebbik oldal aljára a szélétől kb 1 cm-re.barbie-agy-keszites-4Elsőre én rossz helyre ragasztottam ez látható a képen is. 🙂 A szivacsot vágjuk le az ágy szélességénél 1 cm-rel kisebbre, nálam 17 cm x 19 cm és vonjuk be a kiválasztott textillel ragasszuk rá a az ágyra.barbie-agy-keszites-5Azután az ágy fejtámláját is ragasszuk fel. Fordítva is lehet, hogy először a fejtámla és aztán a szivacs, de én így még jobban rá tudtam nyomkodni a szivacsot az  ágyra.

barbie-agy-keszites-7Ezzel el is készültünk:

barbie-agy-keszites-8Ki lehet próbálni!barbie-agy-agynemuvel-babaval-2Legközelebb a belevaló ágyneműből készítünk párat!

ne maradj le róla iratkozz fel a hírlevélre most!

Ha tetszett oszd meg, hogy más is elkészíthesse! 🙂

Jó alkotást kívánok hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .