Variációk barbie ruhára

Nézzünk pár ötletet, hogyan lehet ezt az egyszerű ruhát  egy kicsit mássá tenni, így egy szabásmintával többféle ruhát is tudunk készíteni.

–  készíthetjük alul mintás, felül egyszínű anyagból

– lehet egyforma anyagból a felső és az alsó rész

-ha két különböző színű de nem mintás anyagot választunk a szoknya és a felső rész készítéséhez megint egy új ruhát kapunk.

1. Díszítő csíkkék rózsaszín barbie ruha szoknya csíkdísszel

A felsőrész anyagából szabjunk a szoknya kerületének megfelelő hosszúságú, tetszőleges szélességű anyagot, ezzel a kis csíkkal feldobhatjuk a szoknyát.

 

 

 

 

 

 

2. Varrhatunk rá nyakba akasztós pántot:kék rózsaszin barbie ruha nyakpánttal

 

Figyelni kell hogy a baba feje átférjen rajta vagy egy patentot is varrhatunk rá hátul, hogy könnyebb legyen ráadni.  Egy hasonló színű szalaggal is megoldhatjuk, amit óvatosan kézzel ruhához öltünk pár öltéssel vagy textil ragasztóval is rögzíthetünk. Ezután a baba nyakában megkötjük és kész is.

3. Díszíthetjük egy hímzett övvel:kék rózsaszín barbie ruha hímzett övvel

 

Minden varrógépen van valamilyen egyszerű hímzés az enyémen ilyen volt.

4. Variálhatjuk a pántot, hogy kettő legyen:kék rózsaszín barbie ruha két pánttal

Itt csak le kell mérnünk, hogy mekkora legyen a pánt és rávarrjuk. Nekem 6,5 cm hosszú varrásráhagyással és 2,5 cm széles A széleket behajtjuk a középvonalig aztán félbe és a szélén miliméteresen letűzzűk. Felvarrjuk a ruhára és kész is.

Jó varrást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .