Pólóruha Barbienak

pöttyös barbieruhaEbben a melegben egy ilyen egyszerű pólóruha nagyon hasznos lehet Barbie számára, akár fürdőruha fölé a strandolás után, akár egy kis sétához remek választás. Az ötlet egy külföldi oldalról származik,  amit egy kicsit továbbgondoltam… 🙂

A pólóruha elkészítéséhez még szabásmintára sincs szükség annyira egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Szabjunk ki 2 db 9 cm x 15 cm hosszú téglalapot olyan anyagból aminek egy kicsit lágyabb az esése én műszállal kevert pamut anyagot használtam. Ezenkívül szükségünk lesz még  valamilyen szalagra vagy vékony bőrre amivel a Barbie derekán meg tudjuk kötni a ruhát.

A két téglalap felső részén be kell jelölnünk a kar és nyakkivágásokat. A rövidebbik oldalon a szélétől 2 cm re a hosszabbik oldalán  a tetejétől 4 cm-re. Mutatom:

poloruha készítése

A bal felén a rövidebbik oldalon jelöléstől jelölésig hajtsuk be és varrjuk végig,  az alsó oldalon pedig hajtsuk fel a az anyagot 0,5 cm-esen és azt is varrjuk végig:

pólóruha készítése barbienak

Ezután színt színre fordítva illesszük össze a két téglalapot és a felső részen a szélétől a 2 cm-es jelölésig varrjuk össze, majd cik cakkal dolgozzuk el. Ezzel elkészítettük  a nyakkivágást.

pólóruha készítése barbienak

pólóruha készítése barbienak

Most elkészítjük a karkivágásokat is. Az anyagot így kihajtva fordítsuk a bal felére és a 2 hosszú oldalon a 4 cm-es jelöléseknél, hajtsuk be pár miliméteresen és varrjuk végig jelöléstől jelölésig.pólóruha készítése barbienak

Az anyagot színt színnel szemben fordítva hajtsuk össze, illesszük egymáshoz  és a karkivágástól lefelé varrjuk össze a széleket, majd cik cakkal dolgozzuk el.

barbie pólóruha készítése

Ezzel el is készült a pólóruha! Fordítsuk ki adjuk a babára és egy tetszőleges övvel díszítve már hordhatja is Barbie! Készítsétek el különböző hosszú anyagokból így maxiruha is lehet belőle!

pöttyös barbieruha

Jó alkotást kívánok!

Barbara

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .