Pólóruha Barbienak

pöttyös barbieruhaEbben a melegben egy ilyen egyszerű pólóruha nagyon hasznos lehet Barbie számára, akár fürdőruha fölé a strandolás után, akár egy kis sétához remek választás. Az ötlet egy külföldi oldalról származik,  amit egy kicsit továbbgondoltam… 🙂

A pólóruha elkészítéséhez még szabásmintára sincs szükség annyira egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Szabjunk ki 2 db 9 cm x 15 cm hosszú téglalapot olyan anyagból aminek egy kicsit lágyabb az esése én műszállal kevert pamut anyagot használtam. Ezenkívül szükségünk lesz még  valamilyen szalagra vagy vékony bőrre amivel a Barbie derekán meg tudjuk kötni a ruhát.

A két téglalap felső részén be kell jelölnünk a kar és nyakkivágásokat. A rövidebbik oldalon a szélétől 2 cm re a hosszabbik oldalán  a tetejétől 4 cm-re. Mutatom:

poloruha készítése

A bal felén a rövidebbik oldalon jelöléstől jelölésig hajtsuk be és varrjuk végig,  az alsó oldalon pedig hajtsuk fel a az anyagot 0,5 cm-esen és azt is varrjuk végig:

pólóruha készítése barbienak

Ezután színt színre fordítva illesszük össze a két téglalapot és a felső részen a szélétől a 2 cm-es jelölésig varrjuk össze, majd cik cakkal dolgozzuk el. Ezzel elkészítettük  a nyakkivágást.

pólóruha készítése barbienak

pólóruha készítése barbienak

Most elkészítjük a karkivágásokat is. Az anyagot így kihajtva fordítsuk a bal felére és a 2 hosszú oldalon a 4 cm-es jelöléseknél, hajtsuk be pár miliméteresen és varrjuk végig jelöléstől jelölésig.pólóruha készítése barbienak

Az anyagot színt színnel szemben fordítva hajtsuk össze, illesszük egymáshoz  és a karkivágástól lefelé varrjuk össze a széleket, majd cik cakkal dolgozzuk el.

barbie pólóruha készítése

Ezzel el is készült a pólóruha! Fordítsuk ki adjuk a babára és egy tetszőleges övvel díszítve már hordhatja is Barbie! Készítsétek el különböző hosszú anyagokból így maxiruha is lehet belőle!

pöttyös barbieruha

Jó alkotást kívánok!

Barbara

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .