Barbie nyakláncok készítése

barbie ékszer barna üveggyöngybőlA sok szép ruha mellé, amit készítettünk Barbienak, elkél egy pár kiegészítő is, van már kalap, táska most következzenek a nyakbavalók!

Régebben nagyon szerettem gyöngyöt fűzni, vettem is pár könyvet (meg persze különféle gyöngyöket) hozzá, hogy megtanuljak egy-két technikát, készítettem is magamnak és a családtagoknak pár darabot, ezért úgy gondoltam felelevenítem efféle emlékeimet és készítek a babáknak is láncokat!

Ahogy az anyagdarabokkal a gyöngyökkel és a kis lifegő kütyükkel is úgy vagyok, hogy elteszem, jó lesz az még valamire, például a szétesett karkötő alkatrészek most nagyon hasznosak lesznek.

Ami még kellhet:

 • különböző vastagságú drótok
 • damil
 • színes bőr szálak
 • vékony szatén szalagok
 • kis fogók (csípő, kúpos)

barbie ékszer készítés gyöngyökbarbie ékszer készítés fogókbarbie ékszerek készítése drótok

Elsőként egy nagyon egyszerű darab: mindenféle színű 2-3 milliméteres kása gyöngyöt felfűzünk egy 20 cm hosszú damilra, amit a végén összekötünk. Ezt szinte minden ruhadarabhoz hordhatja Barbie egyszer vagy többször megtekerve.

barbie gyöngysor színes kásagyöngybőlbarbie ruha hosszú színes gyöngysorral

Egy kicsit elegánsabb darab, ha üveggyöngyökből készítünk valamilyen forma alapján egy kis összeállítást. Az általam készített verzióhoz szükséges:

 • 2 x 3 cm hosszú drót
 • 1 x 8 cm hosszú drót
 • 1 db 2 cm-es csepp alakú üveggyöngy
 • 2 db 8 mm-es csiszolt üveggyöngy
 • 10 db 5 mm-es csiszolt üveggyöngy

barbie nyaklánc készítése üveggyöngy

A középső elemet fűzzük fel az U alakban meghajlított drótra, mellé fűzzük fel a 2 db nagyobb méretű gyöngyöt. A két kisebb drót egyik végét a kúpos fogóval hajtsuk be, hogy a gyöngyök ne tudjanak lecsúszni, fűzzünk rá 2 darabot a legkisebb gyöngyből majd hajlítsuk vissza a másik felét is és a drót tetejénél fogva fűzzük fel az U alak két oldalára.

barbie ékszerek készítése üveggyöngyös

A maradék 3 -3 kis gyöngyöt fűzzük fel a végekre, az egyik véget zárjuk le, úgy hogy egy kis karikaformát hajlítunk rá. A másik végére pedig egy kis kampót. Ezzel tudjuk majd a Barbie nyakán rögzíteni.

barna zöld üveggyöngyös barbie nyakbavaló

ékszerek barna üveggyöngy barna kék barbie

A következő egy nagyon csajos darab lesz! Anyagszükséglet:

 • 10 cm hosszú 0,5 mm vastagságú drót (ehhez vékonyabb drótra lesz szükségünk, mint az előbbi darabnál, mert ott fontos, hogy merev legyen az alap itt viszont nem)
 • Ezenkívül kell egy szívecske alakú gyöngy 2,5 cm-es  (vagy valami karakteresebb nagyobb darab pl: pillangó, virág)
 • mellé 16 db 3 mm-es sima kásagyöngy én halvány rózsaszínt használtam

Fűzzük föl a drót közepére a fő elemet, (nálam a szívecske) a drótot a hátulján csavarjuk meg kétszer, így rögzítsük. Ezután a kásagyöngyöket fűzzük rá sorban a két oldalára úgy, hogy az utolsó gyöngybe fűzzük vissza a drótot, ezzel megakadályozzuk, hogy a végekről lecsússzanak a gyöngyök.

szivecskés barbie nyaklánc

barbie ruha szívecskés nyaklánccal

A legegyszerűbbeket a végére hagytam, bármilyen pici apró medált felfűzhetünk egy vékony színes bőrre, vagy egy  gumira, szalagra.

medálok

barbie ékszerek lila virágosbarbie nyaklánc madarkásbarbie ékszerek kínai írásjelesbarbie nyaklánc szürke virág

Emellett természetesen kislányoknak is készíthetünk ugyanilyen darabokat, csak győzzük gyönggyel! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .