Babaágy Barbie kisbabájának

barbie kiságy babával ágyneművelMiután megérkeztek ezek az édes kis babák hozzánk pár napig a nagyobbak ágyikójában aludtak, de cak amíg el nem készül a saját kis baba ágyuk. Itt egy kis segítség hozzá, hátha ti is el akarjátok készíteni.

Hozzávalók:

  • kartonpapír vagy papundekli
  • ragasztó
  • hurkapálca 2 db
  • fa pálcikák 10 db,
  • festék
  • olló

barbie kiságy készítésElőször vágjunk ki a kartonból 6 db 7 cm x 10 cm-es négyzeteket.

barbie kiságy készítés1Majd ezeket kettesével, hogy vastagabb legyen ragasszuk össze, ha túl vékony a karton akkor inkább hármasával-

barbie kiságy készítés2

Ezután elkészítjük az ágy vázát, egyik lesz a fekvőfelület a másik kettő a fej és lábtámla. Ragasszuk össze ragasztópisztollyal. Alul 4 cm mérjünk és oda ragasszuk a vízszintes részt.

barbie kiságy készítés3

A hurkapálcából vágjunk le 5 centis darabokat mindkét oldalra 6-6 darabot,a végeit ha túl szálkásak lennének kicsit reszeljük le egyenesre, körömreszelővel vagy csiszolópapírral.

barbie kiságy készítés4

Majd a fa pálcikákat is vágjuk méretre, a lekerekített széleket vágjuk le úgy hogy a két tartó közé beférjen kb. 9,8 centis legyen.

barbie kiságy készítés5

A pálcákra nagyjából egyenlő távolságokra ragasszuk rá a hurkapálcákat.

barbie kiságy készítés6

Készítsünk még egy ilyet, majd ragasszuk rá az ágyra a szélekhez igazítva, mindkét oldalon.

barbie kiságy készítés7

Vágjuk le 4 darab pálcát 10 centisre, (próbáljuk az ágyhoz, hogy jó legyen) úgy hogy az egyik felén megmaradjon az íves rész, majd ragasszuk fel az ágy tartólábaira, mindkét oldalon. Ragasszuk az oldalára is egy – egy takarópálcikát, ezt is mérjük meg nekünk 9,8 centis lett jó.

barbie kiságy készítés9

A tetejére is mérjük ki a 7 centis darabokat és ragasszuk fel.

barbie kiságy készítés10

Már csak a festés követketik és készen is vagyunk. Mi lila fára való festéket használtunk, de szerintem tempera is jó hozzá. Természetesen volt segítségem, úgyhogy hamar készen lettünk a festéssel. Ezután hagyjuk száradni. Közben elkészíthetjük a bele való ágyneműt.

barbie kiságy készítés11

Ezután hagyjuk száradni. Közben elkészíthetjük a bele való ágyneműt.

kész barbie kiságy

Ha megszáradt birtokba is veheti a lakója! 🙂

kiságy babával

A tesók is jönnek kíváncsiskodni!

kiságy babával chelsavel

A barátnők is átjönnek megnézni mi újság a kicsivel.

kiságy babával anyukákkal

Az ágynemű: a takaróhoz 2 db 6,5 cm x 9 cm -es anyag szükséges amit körben 3 oldalon szinével befelé összevarrunk beleteszünk vékony közbélést és a nyitott felét is összevarrjuk. A párnához pedig 8 cm x 6 cm-es anyag amit félbehajtunk színével befelé, a hosszabb oldalon és két oldalt összevarrjuk majd közbélést teszünk bele és a nyílást bevarrjuk. Az ágynemű készítésről bővebben itt olvashatsz: barbie ágynemű

Így már nyugodtan aludhat mindenki a saját ágyikójában.

barbie gyerekek ágyban

Anya is tud olvasni egy kicsit.

kanapé babaágy babákkal

chelsea olvas

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .