Barbie WC készítése

Eddig még nem volt fürdőszobájuk a Barbie babáinknak, csak egy kádjuk éls a Barbie kisbuszban és házban volt teljes fürdőszoba WC-vel. Mivel egyszer csak elkészül a babák lakosztálya készítettünk hozzá egy Barbie Wc-t.

Barbie WC készítés 16

Amire szükségünk lesz: karton vagy kemény papundekli, dekorgumi, üres golyós dezodor flakonja, olló, ragasztópisztoly, ragasztó , 5 db gyöngy, fogpiszkáló vagy fülpiszkáló , drót.

A WC alkatrészeinek mérete nagyban függ a golyós dezodor méretétől illetve annak átmérőjétől, ahhoz viszonyítva kell arányosítani a dolgokat. A mi átmérőnk 4,5 cm.

Tartállyal egyben lévő WC-t készítettünk, persze ezt el is lehet hagyni ha valakinek nem tetszik, annál is inkább, mert nekünk a tartály súlya elhúzta a WC-t így egy talpra kellett ragasztani, hogy ne boruljon fel.

Elsőként a kartonból vágjuk ki a tartályt, amihez használhatunk gyufás skatulyát is akkor nem lesz lyan súlyos mint a miénk. mi 6 db 5,5 cm x 5 cm-es darabot vágtunk ki ezeket ragasszuk össze.

Így meglesz a tartály váza.

Barbie WC készítés2

Ezt vonjuk be fehér dekorgumival vagy olyan színűvel, amilyet szeretnénk. 🙂 Az alját nem kell az úgyis hozzá lesz ragasztva a WC hez.

Barbie WC készítés 7

A golyós dezodort tetejét vágjuk le a marticákat távolítsuk el róla, vagy fessük be olyan színűre, amilyenre szeretnénk. Ez lesz a WC váza, a WC kagyló.

Barbie WC készítés

Most jön a WC deszka illetve a váz ami tartja a tartályt is. Vágjunk ki a kartonból egy 10 cm x 5 cm -es darabot ez lesz a váz. Most a végétől 4 cm-re helyezzük rá a dezodort vagyis a WC csészét és rajzoljuk körbe., majd vágjuk ki a belső részét, úgy hogy a dezodort rá tudjuk majd ragasztani.

Most jön a WC deszka illetve a váz, ami tartja a tartályt is. Miután felragasztottuk a dezodorra a kartont, az első felét kerekítsük le, én még ragasztottam rá egy fehér vékony kartont is de ez elhagyható.

fhjfh

Barbie WC készítés 5

Fehér dekorgumiból végjunk ki egy akkora darabot ami befedi a tartály alatti és deszka mögötti részt és ragasszuk is rá. Nálunk ez 5 cm x 4 cm egy kis lekerekítéssel a közepén.

Barbie WC készítés 6
Barbie WC készítés 8

Vágjuk ki dekorgumiból a deszkát is és ezt is ragasszuk fel. A mi méretünk az ovális külső rész 6,5 cm hosszű és 6 cm széles a belső része 3,5 cm hosszú és 3 cm széles a legnagyobb pontokon.

Barbie WC készítés 9

Most jöhet a deszka teteje, ez akkora ellipszis legyen mint az ülőke, csak nem kell kivágni a közepét. Az egyik hosszabb végét egyenesre vágjuk le. Ahhoz, hogy működjön is, vagyis felhajtható, lecsukható legyen kell egy kis zsanért készíteünk. Ezért ragasszunk 3 db kis gyöngyöt az egyenes végéhez. Ez akkora legyen amibe belefér egy gogpiszkáló vagy egy vékonyka drót.

Barbie WC készítés 11

Két gyöngyöt a WC deszka aljára is ragasszunk a két szélére, ebbe dugjunk bele egy akkora széles fülpiszlálót, ami egy kicsit kilóg belőle.

Barbie WC készítés 10

Ragasszuk fel a hátuljára a tartályt, tegyük rá a tetőt, fűzzük át kis rudat és máris kész a WC. A tartály tetejére tehetünk egy pici gombot is, hogy le lehessen húzni. 🙂

Barbie WC készítés 13

Na ugye milyen klassz lett a Barbie WC.

Barbie WC készítés 14

4 thoughts on “Barbie WC készítése

  1. Kormosné Dr Simon Zsuzsa

    Kedves Barbara ! Nagyon ötletes és mint mindig , ügyes vagy!
    Üdvözlettel Zsuzsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .