Fodrászkodtunk a Barbiekkal!

Biztos ti is tapasztaltátok, hogy egy idő után a babák haja becsomósodik, kócosodik, nehezen fésülhető, belemegy a por még akkor is ha nagyon vigyázunk rá. Ezért ha azt szeretnénk, hogy szép maradjon akkor néha a babák haját is meg kell mosni. Egy babagyűjtő csoportban amiben én is tag vagyok a lányok ötleteit és technikáit összegyűjtve kipróbáltunk pár dolgot, amivel újra széppé varázsolhatjuk a babák haját.

Ezeket a tapasztalatokat most megosztom veletek!

Ilyen volt a baba haja a kezelés előtt:

kócos barbie 2Hozzávalók:

  • egy kócos hajú baba
  • bármilyen hajsampon hajbalzsam
  • fésű
  • hajvasaló

Először is kéz meleg vízben mossuk meg a baba haját samponnal de vigyázzunk, hogy a fejét, a műanyag részén a hol a haja kezdődik ne sokáig érje a víz illetve ne legyen forró, mert akkor több kárt okozunk, kioldódhat a ragasztó a baba fejéből és tiszta ragacs lesz az egész haja. A ragacs eltávolítására is van megoldás de erről majd később!

Öblítsük ki a sampont és kenjük rá hajbalzsamot, dörzsöljük szét jó alaposan majd tincsenként fésüljük ki, na ehhez jó sok türelem kell ha nagyon kócos volt a babahaja.

barbie hajápolás, hajmosás

Ezután öblítsük ki a balzsamot és attól függően milyen hajat szeretnénk neki, egyenes, göndör jöhet a következő lépés.

Ha egyenes hajat szeretnénk akkor vegyük elő a hajvasalót! Mivel a babák haja műanyagból van ezért csak vizes haj esetén alkalmazható a következő eljárás: a legalacsonyabb hőfokra kapcsoljuk a hajvasalót ( az enyémnél ez 130 fok) és vizesen tincsenként simítsuk ki a baba haját. Sistergő hangot fogunk hallani az csak a víz, ami közben elpárolog, de első alkalommal valahol hátul próbáljuk ki, hogy működik-e a dolog, mert gyenge minőség esetén megéghet, akkor ne csináljuk tovább, fésüljük ki és hagyjuk a szoba hőmérsékleten megszáradni. Ha a próba sikeres, akkor ismételjük tincsenként az egész hajon kétszer háromszor, amíg még sistereg, de csakis addig mert ha szárad akkor megég.

Ezt a hajvasalós műveletet egy minivideón is bemutatom, hogy tényleg működik. Hallgassátok csak hogy sistereg! A videot innen tudod elindítani: barbie baba hajvasalás

Ha nem egyenes hajat hanem valami frizurát szeretnénk készíteni, mint én ennél a vörös hajú babánál, akkor fésüljük be és hagyjuk szobahőmérsékleten megszáradni, időnként fésüljük, igazítsuk újra.barbie fodrászkodás

Ha göndör hajat szeretnénk, akkor vizesen kell feltekerni a baba haját és nyáron hamar megszárad, hajcsavaróknak szívószálat daraboljunk fel 6-7 centis darabokra, ezek közepére tekerjük fel a baba haját és a két végét hajtsuk be és nyomjuk be egymásba a szívószál végeit. Mi csak a hullámos hajat a végén kis fürtökkel szerettünk volna, ha több loknit szeretnénk akkor szorosabban kell feltekerni.barbie gördör haj készítése

barbie fodrász

Ilyen lett a felcsavart haj száradás és fésülés után:

barbie szőke hullámos haj

Ugye milyen csodaszép lett!

Ime pár inspiráló fotó!

Enneka babának nagyon ragacsos volt a haja erre a babagyűjtő barátaim azt javasolták, hogy féktisztító folyadékkal jó alaposan dörzsöljük át majd mossuk meg újra! Kipróbáltam ezt is és valóban eltávolítja a szennyeződést de jó alaposan be kell fújni és dörzsölni!

Érdemes belevágni!

Ezeket az olvasók küldték, nekik is sikerült a bozontos hajakat újra széppé varázsolni:

Barbie haj javítása 1 Barbie haj javítása 2

barbie hajak hajmosás előtt

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .