Ágyneműtartós ágy Barbie hugainak

barbie gyerekágy chelseaMivel a nagy Barbieknak van már franciaágyuk is és emeletes ágyuk is a kicsiknek is kellett, hogy le tudjanak pihenni ők is! 🙂

És ha már nálunk 2 x hárman vannak a kicsik így nem egy személyes ágyra gondoltunk, erre pont hárman férnek el, így egyet még készítenünk kell!

Ahogy már említettem én általában mindenféle kisebb méretű dobozt megtartok, mert legtöbbször ránézek és kitalálom, hogy mire lesz jó a Barbie házban, de  ha akkor abban a pillanatban nem is jut eszembe, később biztos, hogy kitalálok neki valami szerepet!

Ezzel a dobozzal úgy volt, hogy eltettem és milyen jó lett most ágyneműtartós ágynak a lányoknak. 🙂

Sajnos nem csináltam fotókat a készítés közben de a méreteket és az anyagokat megadom és a második ilyen  ágy készítése során felteszem a fotókat is.

Hozzávalók:

  • Egy üres nyitható fedelű bonbonos doboz, (nem külön fedő és doboz) enyém 16 cm x 16 cm-es volt
  • kartonpapír vagy doboz széle (papundekli)
  • öntapadós színes fólia vagy csomagolópapír és ragasztó
  • ragasztópisztoly
  • egy kis darab színes pamutvászon vagy bármilyen textil (kb. 20 cm x 20 cm)

A doboz nekem egy ilyen passion cherry queen bonbonos doboz volt ennek az oldalait és a tetejét, amit fel lehet nyitni  bevontam az öntapadós papírral az alját is lehet de én kihagytam, úgysem nézegetjük az alját nem?

barbie chelsea ágy

Az ágy fekvőfelületére (ami nyitható) ragasszuk fel ragasztópisztollyal a textilt úgy, hogy a széleket az anyag alá hajtjuk.

A kartonból/papundekliből kivágunk egy 11 cm x 16 cm -es és egy 8 cm x 16 cm-es  téglalapot és ezeket vonjuk be (minden oldalát)  a csomagolópapírral vagy öntapadós papírral. Ezek lesznek a fej és láb támlák.

Jelöljük be a mindkét téglalapnál a hosszabbik oldalról visszamérve 2,5 cm-t húzzuk meg a jelölést végig ide fogjuk illeszteni és ragasztani a doboznak a széleit. Most ragasszuk fel a lábtámlát arra a felére ahonnan nyitható a doboz és a tövéhez pedig ragasszuk a fejtámlát.

barbie gyerekágy chelsea

barbie gyerekágy ágymenűtartós

Még a cicuska is odafér! 🙂

chelsea gyerekágy cicával

chelsea ágy kinyitva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .