Készülődünk a télre, sapka, sál, pulcsi…

barbie pulóver és sálMegkezdtük, a téli cuccok beszerzését, mármint a Barbiek leadták a rendelést, ki mit szeretne igyekszem minden kívánságnak eleget tenni  de sajnos minden Barbiemnak nem tudok egy sapkát és egy sálat kötni, annál is inkább mivel kislánykoromban kötöttem utoljára.

Nade sebaj, mondom ha akkor tudtam most is menni fog! A sima fordítottal nem is volt baj, na de a szemeket felszedni… Elővettem a telefonomat youtube-ba beírtam kötés alapok, szemfelszedés, oké megnéztem elsőre ó hát ez tök egyszerű gondaoltam, igen ám de mikor elkeztem a fonalat csavarni a kezemre ide oda … mi van!? Vegyük át újra, mégegyszer…. mi van, megnéztem lassítva többször, mire valahogy ráéreztem a dologra! 🙂

Az első próba után amit kibontottam, jött a sima és a fordított gyakorlása, harmadjára pedig elkezdtem az első sálat, besaccoltam, hogy 7 szem kb, jó méret lesz, azért volt csak kicsit több idő mint amire gondoltam, mert sokszor kellett forgatni a keskenysége miatt.

El is készült egy sál, nem lett túl hosszú, de csak ennyi rózsaszínű fonalat kaptunk anyukámtól! 🙂 Mert persze nekem nem volt, kötőtűt is ő adott kölcsön. 😉 kb. 22 cm hosszú lett.

barbie pulóver és sál

Készült  még egy sapka és sál szett is,  mutatom:

fekete barbie sapka sálEhhez 24 szemet vettem fel az első sorban, ezután 4 sor lekötöttem ugyanígy majd elkezdtem szűkíteni kettesével vettem fel a szemeket ezután  2 sort így kötöttem simán, aztán  megint egy szűkítés, majd 2 sor sima ezt addig csináltam míg el nem értem a végére, hogy még össze lehessen ölteni a sapka egyik oldalán.

A tetejére egy bojt került a fonalból, de anélkül is lehet!

Még egyszer hangsúlyozom, NEM TUDOK KÖTNI ezért improvizáltam:) Bizotosan szakszerűen nem így kell csinálni, aki tud kötni csinálja meg és ossza meg velünk, hogyan lehet! 😉

 

Most nézzük meg hogyan alakult át egy zokni Barbie ruhává!

A fiam színes, jópofa , lyukas zoknijait nem szoktam kidobni, hátha jók lesznek valamire. Például a lyukas szbadidő nadrágját is a zokniból kivágott angry birds fejjel javítottam meg.

Most egy csíkos zokni került a kezembe nézzétek csak:

levágtam a gumis feléről számítva a kb. sarkáig, amíg nem volt lyukas:) 10-12 cm jó

plucsi barbienak

azután elkészítettem a karkivágásokat, a gumis részétől számítva kb. 7  centire, de mivel zokniról van szó nyúlik, csak éppen hogy egy kicsi lyukat kell rá csípni az olló végével

pulcsi barbienak zokniból

most a zokni másik feléből váglyunk ki 2 db csíkot az ujjának ez  kb. 8-9 cm hosszú és kb. 3,5-4 cm széles  így még fel tudjuk hajtani a pulcsi ujjának alját

pulcsikészítés barbienak zokniból 1

hajtsuk be és varrjuk fel az ujja alját

pulcsikészítés zokniból barbinak 2

majd kifordítva színt színnel szemben varrjuk össze az ujjakat, kicsit közben mindig nyújtsuk az anyagot, nehogy az első felvételkor elszakadjon a cérna

pulcsikészítés barbienak zokniból 4

ezután fordítsuk ki az ujjakat és illesszük bele az ujja résbe a fordítottján és varrjuk bele

pulcsikészítés zokniból barbienak

a nyakát már csak vissza kell hajtani 2 öltéssel rögzíteni  vállaknál és készen is vagyunk

 

pulóver készítés barbienak

pulóver készítés barbienak zokniból

És irány a próba:

barbie pulóver

A sapkához, hogy ne kelljen beszegni az alját dupla szélességben vágtam ki egy csíkot, amit rámértem a baba fejére, hogy ne legyen se túl szoros se túl bő, ezt félbehajtottam a tetejét kicsit lekerekítettem és kézzel összevarrtam:

csíkos barbie sapka zokniból

Menő lett nem!?

pulóver barbienak zokniból

barbie pulóver cica

Elő a kinőtt zoknikkal és hajrá! 🙂

 

 

4 thoughts on “Készülődünk a télre, sapka, sál, pulcsi…

 1. Skabla Katalin

  Akár csak magamat hallottam a kötés elkezdésével. Régen sokat kötöttem és horgoltam, most nem ment csak a horgolás.Jelenleg feladtam várok a kötéssel amíg bátorságot kapok az elkezdéséhez!

 2. Skabla Katalin

  Tényleg itt a blogon, csak most jelent meg nálam a mosógép és a fodrászkodás.
  Igaz én jelen vagyok a facén és a pinteresten is a facén még a magyar babagyűjtők csoportjában is figyellek. Nagyon örülök amikor meglátom a hozzászólásaidat nagyon jók.
  Üdv Kati

  1. Schwindt Barbara Post author

   Köszi Kati!
   Aranyos vagy! ? Örülök, hogy tetszik!
   Én is szoktalak látni a csoportban! ?
   Legközelebb könyveket készítünk az is tök jó lesz!
   Üdv, Barbara

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .