Tüll szoknya készítése barbie ruhához

tüllszoknyás barbie balerina ruhaVan pár ruha ami jobban mutat, ha egy tüllből készült alsószoknyát adunk a barbiera, ehhez mutatok most ötleteket.

Az 1. verzió a legegyszerűbb:

Anyagszükséglet:

  • 40 cm széles és a szoknya hosszánál kb. 2 cm-rel hosszabb tüllcsík (én a balerinaruhához készítettem, ami 8 cm hosszú ehhez 10 cm hosszú tüll kellett)
  • tépőzár
  • a tüll anyagához hasonló színű pici anyagdarab, ami a tépőzár méretével azonos

A tüll egyik hosszú felét a legnagyobb öltéssel varrjuk végig vagy csak kézzel öltsük végig majd ráncoljuk össze a barbie derekának megfelelő méretben.

sárga barbie tüll szoknya

Ezután rögzítsük a két végén a megfelelő méretben, majd ragasszuk vagy varrjuk rá a derekára a tépőzárakat úgy, hogy a tépőzárat illesszük a tüllre és rá pedig egy színben hozzá illő anyagdarabot, így tartósabb lesz és könnyebb lesz rögzíteni. A tépőzár másik felénél is így járjunk el.

barbie tüll szokyna készíztés

Összevarrni a slicc alatt nem érdemes így jobban tart.barbie balerina ruha teresa baba állványon

A 2. verzió:

Anyagszükséglet (10 cm hosszú szoknya alá):

  • 45 cm x 8 cm tüll anyag
  • 90 cm x 6 cm tüll anyag
  • derékpánthoz egy kis darab 3,5 cm x 12 cm anyag

Az első lépés ugyanaz minta az előbb, a szoknya derekának összehúzása, ehhez a 45 x 8 centis tüllt varrjuk végig a legnagyobb öltésszélességgel és húzzuk össze, majd rögzítsük a végeken. Majd erre a felső részre varrjuk fel a derékpántot. (Az anyag színére varrjuk rá a tüllt azután fordítsuk vissza a tüllre az anyagot duplán behajtva és varrjuk végig.)rózsaszín barbie tüll szoknya készítésA megmaradt tüll darab hosszabb szélét szintén ráncoljuk össze, úgy hogy akkora legyen mint a szoknya alsó része, rögzítsük, majd varrjuk fel. A derekára jöhet a tépőzár a fent leírt módon.

rózsaszín barbie tüll szonyka készítés 2

pöttyös tavaszi barbie  ruha tüll alsószoknyával

pöttyös tavaszi barbie  ruha tüll alsószoknyával 2A 3. verzió:

Anyagszükséglet (8 cm hosszú szoknya alá):

  • 4 db  60 cm x 10 cm tüll anyag

Ezt a típust több (6-8) darabból is készíthetjük, attól függően, hogy mennyire akarjuk a szoknyát megemelni. A tüllök hosszával is lehet variálni  lehet mondjuk 2 db 10 cm-es és két db 8 cm-es a lényeg hogy mindig a rövidebbek legyenek felül. A színek is lehetnek különbözőek én egy pinket és egy halvány rózsaszínt választottam.

A rétegeket helyezzük egymásra és a derékrészen ráncoljuk össze a barbie derékméretének megfelelően, az előzőekben részletezettek alapján.

 

rózsaszín barbie tüll szoknya

 

 

 

 

 

 

Rögzítsük, és varrjuk rá a tépőzárat és kész is. Tipp: ha picit vastagabb cérnát használunk az összeráncoláshoz, amiket  a végeken becsomózunk , akkor varrni sem kell csak úgy rá tudjuk kötni a barbiera így még tépőzár sem kellett. 🙂

barbie tüll szoknya  rózsaszín

 

 

 

 

 

 

 

tüllszoknyás barbie balerina ruha

Melyiket próbáljátok ki?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .