Hogyan készítsünk overallt barbie babának?

barbie ruha overallEbből a bejegyzésből megtudhatod, hogyan készíthetsz egy tavaszi shoppingolós overallt Barbienak, a leírás mellé természetesen ingyenesen letölthető szabásminta is tartozik.

Anyag szükséglet:

  • 40 cm x 30 cm nem túl merev textil
  • 2 db 5 cm hosszú és 3 mm széles  gumi (plusz ráhagyás a varráshoz 2-2 cm)
  • 1 db 13 cm hosszú és 3 mm széles gumi (plusz ráhagyás a varráshoz 2-2 cm)
  • 1 db  10 cm hosszú és 3 mm széles gumi (plusz ráhagyás a varráshoz 2-2 cm)

Barbie overall letölthető szabásminta. A szabásminta nyomtatásnál figyelj arra, hogy az oldalhoz igazítás be legyen állítva. A nadrág esetén jobbos, balos alkatrészeket kell kiszabni.

Az overall felsőrészével kezdjük a varrást. A felsőrészt varrjuk körbe cikk cakk öltéssel a tetejét hajtsuk vissza a bal felére és varrjuk rá a 13 cm hosszú gumit. A gumit célszerű hosszabbra hagyni elöl-hátul és bejelölni a méretet, hogy kényelmesen fel tudjuk varrni, majd felvarrás után levágni a felesleget.

barbie ruha készítés

barbie ruha varrás: overall A következő lépés a nadrág 2-2 oldalának (eleje darab+ háta darab) összevarrása.

barbie overall varrásEzt követően az ülepét varrjuk össze de csak elöl, ez a két kevésbé íves részt jelenti a szabásmintán jelölve van.

barbie ruha overall készítésA felső és az alsó rész összevarrása előtt a felsőrészt ráncoljuk össze, úgy hogy az alját (nem amire a gumit varrtuk) végigvarrjuk a legnagyobb öltéssel és az egyik cérnaszálat megfogva összehúzzuk az anyagot, akkora méretre mint a nadrág derék mérete.

barbie overall varrás Igazítsuk el a ráncokat, gombostűvel rögzítsük és varrjuk össze az alsó és felső részt.

barbie overall készítése 2A derékrészre is varrjuk fel a gumit (10 cm + ráhagyás)  A  gumit rögzítsük a végén az anyagra majd feszítsük ki a két végén és úgy varrjuk fel a ruhára, így össze lesz húzva a gumi által az anyag, akkorára amekkorára szeretnénk. A végekről vágjukle a felesleget.

barbie ruha: overall készítéseA két nadrágszárra is fel kell varrnunk a gumikat, itt szintén hosszabbra hagyjuk a kényelmes varrás miatt (5 cm + ráhagyás) majd vágjuk le.barbie ruha overall varrásaEzt követően varrjuk össze az overallt színt színnel szemben fordítva a ruha felső részétől az ülepéig.

barbie ruha overall varrásaMost már csak a nadrág szárait kell összevarrni és készen is vagyunk. Ehhez a hajtsuk úgy az anyagot, hogy a ruha elején és hátulján a két ülep fedje egymást majd „U” alakban varrjuk össze.barbie ruha készítése overallElkészültünk! Adjuk a barbie babára, díszítésként köthetünk a derekára egy szalagot!

barbie ruha overall

Irány shoppingolni! 🙂

 

3 thoughts on “Hogyan készítsünk overallt barbie babának?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .