A legújabb segítőtársam Bernina Bernette Chicago 7

varrógép bernette chicago 7Nemrég  nagy meglepetésben volt részem  a férjemtől kaptam egy csúcsszuper varrógépet, egy Bernina Bernette Chicago 7- est! Nagy izgatottan bontottam ki a dobozt, először alig mertem hozzányúlni!

A varrógép mellett még további tartozékok is kerültek elő a dobozból, egy hímzőkeret és egy hímzőegység, amivel különböző sablonok alapján előre beprogramozott mintákat lehet bármilyen anyagra hímezni.  Mivel ez volt a legnagyobb újdonság ezt próbáltuk ki először.

A 150 oldalas használati útmutató láttán egy kicsit megrémültem, hogy mikorra fogom én ezen átrágni magam úgy, hogy értsen is mi mire való!  De aztán a férjemmel este nekiültünk a hímző egység részének átolvasásához, és végül kiválasztottunk egy egyszerű, egyszínű mintát a próbához! 🙂 A gyerekek már aludtak így a szárítóról levettem a kislányom egyik body-ját, ami már eléggé használatban volt, gondolván ha mégsem sikerül nem kár érte. 🙂 Kiválasztottuk a mintát és a cérnát hozzá természetesen rózsaszín lett. A gép a digitális kijelzőjén mindent kiír, mikor mit kell megnyomni, többszínű minta estén mikor kell cserélni a cérnákat! Az anyag hátuljára rá kellett ragasztani egy a minta nagyságának megfelelő hímző alátétet, bejelölni, hogy hová szeretnénk és megnyomni az indítógombot, ezután kávézni is elmehetünk, ha kész leáll! Mivel jól sikerült kipróbáltuk a betűk hímzését is. Ez lett az eredmény:

berni hímzés 2

Közelebbről:

hímzés cica

Nekünk nagyon tetszett, főleg, hogy elsőre ilyen jól sikerült! Másnap reggel Berni persze nagyon meglepődött és ezt akarta felvenni a bölcsibe! 🙂

Ezek után a varrógép leírását tanulmányoztam át és kipróbáltam pár öltésmintát, ezekből is van bőven:öltésminták bernette varrógép

A kisautós és a pillangós is nagyon cuki!öltések varrva bernette varrógéppelA varrógép is tud számokat és betűket is varrni, az írott betűk kissé nehezebben olvashatóak, de azért ez is szép :

alex név hímzésNagyon tetszik a felhajtható teteje, ahonnan ki lehet választani az öltéseket:bernette chichago 7 varrógép öltésekAmint a képen is látható rengeteg öltésminta van, itt egy kis virágminta:bernette chichago 7 varrógép öltések

öltések varrva 2És a digitális kijelzője: kiírja mikor milyen talpat kell feltenni, milyen öltéssűrűséget és öltés nagyságot javasolt használni:

bernette chicago 7 varrógép működés közben

varrógép bernina bernette chicago 7

Az első művek egyike:

saját virágos táskám

Az előző varrógépem, amit anyukámtól örököltem egy jó régi darab egy Famula Veritas típusú gép, rajta tanultam a varrást és eddig vele dolgoztam és bár régi de nagyon megbízható, ha nincs akkor nem alapozom meg a varrással kapcsolatos ismereteimet, úgyhogy ő is megérdemel pár sor és egy fotót! Most egy időre kispadra kerül de azért mér elő fog kerülni! 🙂régi varrógépem fabula veritasItt tényleg csak az alap öltések voltak megtalálhatóak! 🙂

régi varrógép 2

Jó varrást mindenkinek! 😉

 

16 thoughts on “A legújabb segítőtársam Bernina Bernette Chicago 7

  1. Barbara Post author

   De jó! Köszi, hogy leírtad. 🙂 Mióta használod? Ha már rutinos vagy akkor értekezhetnénk róla, mert én még csak tanulom!;)

 1. Ölvedi Attila

  Üdvözletem !
  Nekünk is chicago 7 van és kb 100 üzemóra után -2 év- most rendetlenkedik. Egyszerű varrásoknál is 3 centinként megáll azzal a hiba üzenettel, hogy elszakadt a felső szál. Pedig nem ! és kb fél perc után megint lehet varrni pár centit… és minden kezdődik elölről. Amit a hibaleírásnál olvasható azt mind kipróbáltuk . Tűcsere, cérnacsere, feszességállítás plusszba minuszba semmi változás. Találkoztál ilyen problémával?

  1. Schwindt Barbara Post author

   Kedves Attila!
   Nem még nem szerencsére! Nekem azt mondták a varrógép centrumban, hogy ha semmi baja sincs évente akkor is meg kell nézni szakembernek, beolajozni stb. Én túl vastag anyagot akartam varrni és tűt törtem utána borzasztó fémes hangja volt. Elvittem megnézték állítgattak rajta azóta szupi. De most megint ideje lenne vinnem! Nincs baja de hogy ne is legyen! 🙂 Remélem megjavult hamar a te géped is!

   1. Ölvediné M. Gyöngyi

    Kedves Barbara! Köszönöm a jó tanácsot! Kifúvattuk, úgy tűnik most jó lesz, de a szabadság véget ért, megint kevés időm lesz a varrásra. Én a hímzés mintáknak estem neki. Nem tudom, hogy képet tudok-e majd feltölteni.

 2. Anita

  Kedves Barbi!

  Mennyire vastag anyagba tört bele a gép ‘foga’? Varrógépcserén gondolkozom és az új bernette b79 a kiszemeltem, de tartok tőle, hogy a sok réteg rajta is kifog majd. Az üzletben gyönyörűen varrt a próba alkalmával, de az csak két réteg normál anyag volt és mondjuk egy farmer nadrág felhajtása jó lenne, ha nem okozna gondot.

  Remélem, azóta is rendben dolgozik a géped! 🙂

  1. Kovácsevics Barbara Post author

   Szia Anita!
   Nekem a férjem munkásgatyájának varrásakor tört el a tű, de visszagondolva én nem voltam elég óvatos! Mostanában a vastag részeknél kézzel tekerem át vagy öltésről öltésre nyomom a pedált! Ez így bevált! A farmerekkel azért óvatosan bánjál! 100 – as tűvel csináld, meg mindent ami vastag! Sok sikert!

 3. Kriszti

  Kedves Barbi!
  Remélem még olvasod a kommenteket.
  Nekem kérdésem lenne erről a gépről. Én az 5-öst néztem ki magamnak, egyre jobban kezdek beleszeretni.
  De vajon használható hozzá a sok-sok orsóm amit a singer gépemhez gyűjtögettem? És megbízható a fekvő orsó? (Régen a suliban azt tanultam hogy az annyira nem jó). Valamint ennyi idő után a tied hogy bírja? Mennyire hangos?
  Köszönöm ha válaszolsz
  Kriszti

  1. Kovácsevics Barbara Post author

   Kedves Kriszti!
   Köszönöm a kérdéseket!:)
   A gép még mindig nagyon szuper, nem hangos nekem a régi géphez van csak hasonlítási alaopom! Ahhoz képest nem hangos! 🙂
   Annyi hogy eléggé érzékeny arra, hogy az egyes anyagokhoz a megfelelő típusú tűt használd! Mert ha nem akkor kihagy öltést!
   A fekvő orsóról nem tudom, hogy rosszabb lenne, nem tanultam róla, mármint a varrásról!
   Csak olyan orsó jó bele ami gyárilag benne van szóval a singer szerintem nem lesz jó! Évente viszem átvizsgálásra, beolajozni meg ilyesmi.
   Szerintem szuper gép bár a hímző részét nem haználom ki egyenlőre!
   Sok sikert a varráshoz!
   Üdv, Barbara

   1. Kriszti

    Köszönöm a gyors választ 🙂
    Nézegettem az orsólat neten, szerencsére van ami nem horror áron van.
    Anyukámnak van egy 30sokéves fémvázas gépe, ahhoz képest az enyém nekem hangos. Illetve más a hangja.
    Igen, egy ilyen gépet vinni kell a műszerészhez.
    Alapból olyan gépet kerestem ami gombnyomást varr visszafelé és be lehet állítani hogy fent vagy lent legyen a tű ha megállok. Ha jól láttam ezek tudják ezt 🙂
    Én leginkább betűket hímeznék vele. Ezért is néztem “csak” az 5-öst.

    1. Kovácsevics Barbara Post author

     Igen gombbal lehet a visszafelé varrást indítani és megállítani nem karral. A tűt azt nem tudom, hogyan kell beállítani, hogy fent legyen van lent, de ha olvastad akkor biztosan úgy van.

     1. Keiszti

      Néztem róla egy fél órás videót hogy mit is tud. Abban láttam. Persze spanyol volt, így a szöveget nem értettem 🤷🏼‍♀️

     2. Kovácsevics Barbara Post author

      Igen, magyar nyelven én sem találtam róla.

 4. Egyedné Hutvágner Ilona

  szeretném megkérdezni, hogy a Veritas Famula gép használati utasításást nem tudnád nekem e-mailba átküldeni?

  előre is köszönöm:ehica56

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .