Szabásminta szerkesztő tanfolyamon vettem részt

barbie ruha szoknya és topAki olvasta a rólam oldalamat az tudja hogy eddig nem tanultam a szabásminta szerkesztést és a varrást sem. De nagyon érdekel mindkét téma ezért most belevágtam és ha minden jól megy szép sorjában mindent végigcsinálok amit elterveztem. Hogy végül  szuperebbnél szuperebb ruhákat tudjak majd készíteni, és ezt nektek is továbbadjam!

Először a  szabásminta szerkesztéssel- modellezéssel kezdtem. Az oktató nagyon kedves volt és nagyon értette, amit csinál! (Jovenker Kft.) Megismerkedtünk a helyes méretvétellel, a fontosabb méretekkel, amiket le kell venni illetve amit ki lehet számolni. Kaptunk róla egy szép kis táblázatot és ábrát :

méretvételi táblázat

Következő lépésként szoknyaszabásmintát készítettünk egy alapdarabot a saját méretünkre, negyedes centivel majd 2 általunk kiválasztott szoknyát modelleztünk.  Na ez a rész nagyon izgalmas volt. Itt aztán  szabadjára lehet engedni a kreativitást, persze a tanultak figyelembe vételével, hogy a végeredmény is jó legyen. Ez egy magasított derekú szoknya szabásmintája, ami szintén ott készült:szoknya szabásminta

Saját normál méretben is szeretném elkészíteni, majd az alapdarabok szabásmintáját, de Barbie-nak mindenképp meg kellett csinálnom, hogy kipróbáljam a tanultakat, persze az ő esetében sokkal egyszerűbb a rajzolás nem kell annyira aprólékosan kidolgozni, viszont számítanak a milliméterek. A magasított derekú szoknyát el is készítettem.barbie szoknya és top

Ezután jön majd szépen sorban  a nadrág, a ruha, a kosztümkabát szerkesztése és a varrás.barbie szoknya és top

Szerintem csinos lett! Nemsokára a shopban is kapható lesz!:)

One thought on “Szabásminta szerkesztő tanfolyamon vettem részt

  1. Pingback: Szabásminta szerkesztő tanfolyam 2. rész | Barbibutik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .