Növények Barbie nappalijában

Már régóta készültem rá, hogy csináljunk növényeket a Barbie babáknak több videót is megnéztem, hogy hogyan készítik a nagyok és végül 2 cserepes és egyféle szálas virág lett belőle.

Hozzávalók: zöld színű karton és papír, zöld és barna filctollak, gyurma, kis parfümös kupak, szemcseppes flakon vagy filctoll kupakja, ragasztó, színes ragasztószalag vagy színespapír, olló, fogpiszkáló

A nekünk tetsző méretben zöld kartonból kivágunk pici hosszúkás leveleket, a mi levélméretünk: 6 cm attól függően milyen dús levélzetű növényt szeretnénk lehet több vagy kevesebb levelet kivágni, nálunk 9 db levél készült. Amiből kivágtuk azt se dobjuk ki később még kelleni fog! 🙂

barbie növény készítés 1

Ezután különböző zöld árnyalatú filctollal színezzük be a leveleket nekünk tetsző módon mindkét oldalon. Ettől egy kissé be is pöndörödik a vége.

barbie növény készítés 1

Egy fogpiszkálót színezzünk be zöldre filccel, majd a levelek alsó felét kicsit hajtsuk be, hogy ráférjen a fogpiszkálóra.

barbie növény készítés 1
barbie növény készítés 12

Ragasszuk fel a leveleket egymás után.

barbie növény készítés 11

Egy kis kupakot vagy szemcseppes tégelyt vonjunk be színes ragasztószalaggal. Ez lesz a virág kaspója. A szemcseppes flakon többi része is hasznosítva lesz majd!

barbie növény készítés 5
barbie növény készítés 6

A kis kaspókba tegyünk bele barna gyurmát vagy fehéret amit beszínezünk barna filctollal .

barbie növény készítés 10

Majd beletesszük a virágot. És készen is vagyunk.

barbie szobanövénye

Ilyen jól néz ki a fotel mellett.

barbie szobanövénye 2

Most jön az a papír, amiből kivágtuk az előző növény leveleit, ami megmaradt! kis igazítás, kerekítés, pöndörítés után tekerjük össze az aljánál fogva ragasszuk össze és tegyük ugyanúgy egy kis kaspóba, gyurmával rögzítjük a kaspóban!

barbie szobanövények
barbie szobanövények

Ezenkívül még készítettem 3 szál rózsát, ennél egy fogpiszkálót kettévágtam és bevontam zöld színű papírral, de ha filccel beszinezzük az is megteszi! 🙂 Majd levágtam egy szalagból 3 kb. 7-8 cm-es darabot ezekből készültek a rózsák. Ehhez a ruhák díszítésénél már készült egy kis video ezt itt megnézhetitek újra: rózsakészítés. Majd a mini rózsafejeket ragasszuk fel a fogpiszkálókra tegyünk egy kis kupakba gyurmát és állítsuk bele a kis virágokat.

barbie rózsák
barbie rózsák 2
növények barbie nappalijában

Boldog Nőnapot kívánunk! 🙂 <3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .